Skip to main content

Pintér József rendőr-főtörzszászlós baleset-megelőzési előadássorozata

PinterJozsef

Pintér József tudása több évtizedes rendőrségi baleseti helyszínelő tevékenységéből adódik. Hiánypótló közlekedés-biztonsági és balesetmegelőzési előadásait sajátos nyelvezettel tartja meg a különböző korosztályoknak: kisgyermekektől kezdve az egymástól eltérő foglalkozású hallgatóságig. Az interaktív előadások tartalma és hangvétele mindig igazodik az aktuális közönséghez, a bemutatott és értelmezett eseteken, közlekedési helyzeteken keresztül mindenki hasznos ismeretekre tesz szert, míg Pintér József a visszajelzéseket, ötleteket folyamatosan beépítve előadásaiba, fontos kérdésekre ad választ.

Napjaink közlekedés biztonsága olyan kulturális probléma, amit nem lehet csupán közlekedés-biztonságtechnikai eszközökkel, bírságolással és rendőri jelenléttel megoldani. A prevenciót nem lehet elég korán kezdeni, és a gyerekeknek, a fiatal korosztálynak tartott előadásoknak köszönhetően felnőhet egy olyan generáció, amely megfontoltabban, máshogy fog gondolkozni, amikor elkezd autót vezetni. Mindezekért Pintér József rendőr-főtörzszászlós nagyon sokat tett és tesz, munkássága a maga nemében kiemelkedő és országos jelentőségű, az előadás-sorozat pedig rendkívül összetett és átfogó módon szolgálja az egészség- és életvédelem területét. A közlekedési kultúra jobbításával iskolát teremt, tevékenysége nem csak a rendőrség általános kommunikációjának adhat új irányt, de nagyban hozzájárul az utak biztonságának javulásához is.

Mindezekre tekintettel a Pintér József rendőr-főtörzszászlós baleset-megelőzési előadássorozata nemzeti értéket felvételre javasolta a Veszprém Megyei Értéktár egészség és életmód szakterületi kategóriába

Információk

A nemzeti érték megnevezése:

Pintér József rendőr-főtörzszászlós baleset-megelőzési előadássorozata

Szakterületi kategória:

egészség és életmód

Megyei Értéktárba felvéve:

2022. április 28

Felvételre vonatkozó döntés:

19/2022. (IV. 28.) VMÉB hat.

Értéktár, amelyben szerepel:

Tés Települési Értéktár

Az érték fellelhetősége:

Cím:

Telefon:

E-mail:

Weboldal: